De database Computerbase is een van de vele databases op de MySQL-server die is gehost op de Amber server.

De server waarop dit ook draait is sikkepitje.nl


Computerbase

De Cbase database bevat aktuele informatie over computers, gebruikers en logins op het computernetwerk van Bonhoeffercollege. Gebruik een van bovenstaande links in de menubalk om een van de tabellen te raadplegen. Aanmelden is verplicht om deze informatie te zien.

Versie 3 van Cbase is ingrijpend vernieuwd. De informatie uit deze database wordt bijgewerkt met behulp van PowerShell- en Python-scripts en kan worden geraadpleegd via deze PHP-pagina op de . Zie voor de technische achtergronddocumentatie de Bonhoeffer ICT-website en website van Paul Wiegmans. De auteur is bereikbaar via e-mail op

De tabel computer bevat de naam van de computer, de naam(datum) van het geinstalleerde image, en het laatst bekende IP-adres van de computer.

De tabel gebruiker bevat gegevens over de ingelogde gebruikers: de gebruikersnaam, het totaal aantal logins en het aantal gelijktijdige logins.

De tabel login bevat de laatste aanmeldingsgegevens. Het bevat de naam van de gebeurtenis (LOGON of LOGOFF), de gebruikersnaam, de computernaam waarop de gebruiker zich het laatst aanmeldde en het tijdstip.

Contact: