»Paul

Dag broertje,

Hierbij wat lekkere maar vooral eenvoudige recepten. Het zijn allemaal recepten voor twee personen.

Eet smakelijk !!

Liefs vanaf de Druif,

Machteld

 

 

Pasta met tonijn:

 

Bereidingswijze: 

·        Pan water opzetten voor de pasta

·        1 ui fruiten in koekenpan

·        1 blikje gepelde/gezeefde tomaten er bij

·        Op laag vuur laten indikken

·        Pasta koken

·        uitgelekt blikje tonijn bij de ui/tomatenprut doen

·        en eetlepel gedroogde basilicum

·        en peper en zout naar smaak

·        spaghetti afgieten en door de saus roeren

 
 

Mexicaanse Lasagne

 

Ingrediënten:  

·        300 gram kipfilet

·        mexicaanse roerbakgroenten (of gewone roerbakgroenten en mexicaanse kruidenmix)

·        2 teentjes knoflook

·        pakje vloeibare monchou of vierkant blokje monchou

·        zakje geraspte kaas

·        zakje tortilla chips

 

Bereidingswijze: 

·        verhit boter in koekenpan en bak de kleingesneden kip daarin (niet te bruin laten worden)

·        als kip gaar begint te worden knoflook, peper, zout en Mexicaanse kruiden (naar smaak) toevoegen

·        bak de roerbakgroenten mee, totdat het gaar begint te worden

·        doe de helft van de monchou en de geraspte kaas erbij en roer het er doorheen (kort)

·        gooi de zooi in een met boter ingevette ovenschaal, strooi de rest van de monchou en de kaas er overheen en bedek de bovenkant met een laagje chips

·        Doe het geheel in een voorverwarmde over (200 graden) en in 16-18 minuten is het lekker!

 
 

Brigitte’s pastasaus

 

Ingrediënten:  

·        Kipfilet

·        1 blik champignonnensoep (onverdund)

·        eventueel (wok)groenten

·        1/3  boursin

·        Pittige vloeibare mexicaanse kruiden

·        1 à 2 teentjes knoflook

·        ½ bouillonblokje in bodempje water

 

Bereidingswijze: 

·        Kipfilet in stukjes snijden en in olijfolie bakken

·        Knoflook zout, peper, kruiden toevoegen

·        eventuele groente toevoegen (paprika, ui, kool etc…) en meebakken

·        scheutje mexicaanse kruiden toevoegen

·        het volledige blik champignonnensoep onderverdund toevoegen

·        na een paar minuten 1/3 boursin erbij

·        de opgeloste bouillon erbij doen

·        op smaak brengen

 

Lekker met pasta en een lekkere groene salade en of komkommersalade en uiteraard een goed glas wijn. Voor de kids ranja met een rietje!

 
 

Risotto van Machteld

 

Ingrediënten:  

·        Risottorijst (AH)

·        Pesto uit een potje

·        2 flinke uien

·        knoflook

·        150 gram spek

·        1 courgette

·        Gedroogde tomaat (te koop bij de Sultan: een grote pot gedroogde tomaten op olie – heerlijk ook door salades!)

·        1 verse tomaat

·        (Verse) bieslook

 

Bereidingswijze: 

·        Risotto koken met schep pesto en tuinkruiden- of groentebouillonblokje

·        Spek bakken

·        Ui meefruiten

·        Knoflook er bij

·        In dobbelsteentjes gesneden courgette twee minuten meebakken

·        Gedroogde tomaat er bij

·        Risotto bijvoegen en door elkaar roeren

·        Verse tomaat in kleine stukjes er doorheen roeren

·        Even laten staan…

… opeten !

 
 

Pasta Carbonara

 

Bereidingswijze: 

·        Pasta koken

·        Spek bakken met peperoncini (of gewone zwarte peper)

·        In schaaltje mengen:

o       2 eigeel

o       1 heel ei

o       parmezaanse kaas

o       nootmuskaat

o       klontje boter

·        Pasta afgieten, terugdoen in hete pan

·        Sausje erdoorheen roeren en opeten !!!

 
 

Verse capucijners

 

Bereidingswijze: 

·        Verse capucijners 10 minuten koken (of een pot/blik openen)

·        150 gram kleingesneden ontbijtspek bakken en uit de pan halen

·        In het spekvet de uien fruiten

·        Spek weer erbij

·        Flink veel kerrie toevoegen

·        Afgegoten capucijners erbij

·        Alles doorwarmen

·        Zilveruien, augurk en picallily apart erbij serveren

 
 

Peter’s Pasta

 

Bereidingswijze: 

·        Pan water opzetten voor de pasta

·        In koekenpan twee flinke uien fruiten

·        In kleine stukjes gesneden plakjes ontbijtspek erbij (150 gram) en meefruiten

·        Dan erbij: bakje champignons, stukje Danish blue kaas, knoflook, klein bekertje creme fraiche en verse kruiden

·        Dan de pasta in het kokende water doen

·        De saus op laag vuur laten indikken tijdens het koken van de pasta

·        Pasta afgieten en door de saus mengen

 
 

Pasta van Lidia

 

Bereidingswijze: 

·        1 aubergine in kleine blokjes

·        in pan met scheutje olijfolie en half glas water tot smurrie laten koken

·        zout en peper toevoegen naar smaak

·        pasta (fusilli) koken

·        mengen met elkaar

·        dan in oven met mozzarella er overheen totdat de kaas gesmolten is

 
 

Pasta van Nancy

 

Ingrediënten:  

·        250 gram rundergehakt

·        100 gram ontbijtspek

·        250 gram champignons

·        250 gram tagliatelle

·        1 pakje boursin (groot)

 

Bereidingswijze: 

·        Pan water opzetten voor de pasta

·        Gehakt rullen

·        in een andere pan onbijtspek in eigen vet bakken en bij gehakt doen

·        Ondertussen champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

·        Champignons kunnen in het spekvet gebakken worden, eventueel naar behoefte wat olijfolie bijgieten

·        Pasta (tagliatella) koken, en als het gaar is uit laten lekken en bij de andere ingrediënten in de pan doen.

·        Als laatste de boursin toevoegen (doorroeren) en serveren als de boursin helemaal gesmolten is.

·        Eventueel met salade eten

 

Pasta salade met courgette

 

Ingrediënten:  

·        200-250 gram spagetti of lintpasta

·        zout

·        250 gram courgette

·        50 gram rucola

·        75 gram groene olijven

·        2 eetl kappertjes

·        1 eetl pijnboompitten

 

Ingrediënten voor de dressing:

·        3 eetl olijfolie

·        1,5 eetl citroensap

·        2 eetl vers graspte parmezaanse kaas

·        8 blaadjes basilicum (of veel meer)

·        Zout, peper en vers geraspte parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze: 

·        Kook de pasta, giet af en bewaar 3 eetl kookvocht. Spoel pasta af met koud water

·        was de courgette en schaaf deze met een kaasschaaf of in de keukenmachine.

·        Was en droog de rucola.

·        ontpit de olijven hak ze fijn met de kappertjes en de pijnboompitten tot een tapenade. Mocht de tapanade te dik zijn voeg dan iets olijfolie toe.

·        Meng de pasta met de courgette, rucola en olijventapenade

·        Meng de dressing (evt. met het kookvocht) door de salade en serveer met extra parmezaanse kaas.